Online incasso

Geïntegreerd in Acumulus

SIEL heeft een gratis integratie met Online incasso ingebouwd. Hiermee kunt u met enkele muisklikken uw openstaande vorderingen vanuit uw boekhouding overdragen aan de online-incasso service van Online incasso!Online incasso heeft een heel transparante oplossing ontwikkeld om op een nette en professionele manier uw openstaande vorderingen over te schakelen naar een incasso-procedure. Voor een aantrekkelijke vaste prijs en op zeer respectvolle manier naar uw relaties toe ontfermt Online incasso zich over de opvolging van uw onbetaalde facturen.


Zéér professioneel openstaande vorderingen opvolgen


Configuratie en installatie

Online incasso eenvoudig instellen in AcumulusDe koppeling maken is simpel. Voor zowel nieuwe als bestaande klanten van Online incasso is de instructie nagenoeg hetzelfde. U koppelt met Online incasso vanuit het beheer-scherm in Acumulus. Als de koppeling succesvol gemaakt is kunt u vervolgens in uw overzicht met openstaande vorderingen gebruik maken van de incasso-service van Online incasso.


Het beheer-scherm is te vinden onder:
 • Acumulus » Beheer »
 • Integratie met andere software »
 • Nieuwe Online incasso-configuratie starten.

Vervolgens hoeft u maar eenmaal onderstaande stappen in de configuratie te doorlopen
 1. Geef een omschrijving van uw Online incasso-account.
 2. Kies een e-mailadres waarop uw meldingen wilt ontvangen.
 3. Kies een tussenrekening.
 4. Maak de koppeling met een bestaand of nieuw Online incasso-account.
 5. Volg de instructie van Online incasso en verleen Acumulus toestemming.

Een praktisch voorbeeld

Onderstaand voorbeeld gaat er van uit dat u Acumulus reeds met Online incasso gekoppeld hebt.
 1. U hebt één of meer openstaande facturen voor één debiteur met een totale waarde van €1000,- excl 21% BTW. (€1210,- incl BTW). Betaling blijft uit en u wilt overgaan tot een online-inca
 2. U selecteert in uw overzicht met openstaande facturen de facturen die u wilt overdragen aan Online incasso. Deze functionaliteit is enkel beschikbaar als u onderstaande koppeling geactiveerd hebt. Vervolgens start u een incasso-zaak bij Online incasso door onderin het scherm op "start Online incasso-traject" te klikken.
 3. Acumulus verandert voor u automatisch de rekening in de boeking(en) van de originele rekening naar uw Online incasso-rekening.
 4. Als er geen actie door uw klant ondernomen wordt, verhoogt Online incasso de factuur van €1210,- met bijvoorbeeld €140,- aan incassokosten, wettelijke rente of rente volgens uw betaalvoorwaarden tot totaal €1350,-.
 5. Uw klant schrikt van de vordering, wil geen deurwaarder of gang naar de rechtzaal en betaalt direct €1350,-.
 6. U ontvangt bericht van de betaling. U sluit de zaak bij Online incasso en markeert de factuur als voldaan.
 7. Online incasso stuurt u een rekening van €19,95 excl 21% BTW (€24,14 incl BTW) voor het afhandelen van de zaak. Deze factuur boekt u als zakelijke uitgave ten laste van uw zakelijke rekening courant.
 8. Voor de betaling van €1350,- maakt u een interne overboeking van €1350,- ten laste van uw Online incasso rekening en ten gunste van uw rekening courant. Het saldo van uw Online incasso-rekening is nu €-140,-. (min €140,-)
 9. Onder bijvoorbeeld de noemer "Incasso-opbrengsten" boekt u een zakelijke uitgave van €-140,- (€-140 met een min-teken ervoor) BTW-vrij ten laste van de Online incasso rekening. Deze opbrengsten zijn fiscaal belast maar vrij van BTW.
 10. Als u verder geen incasso-trajecten aktief hebt, dan is het saldo van uw Online incasso-rekening nu €0,-.

Gebruik van pre-incasso

U kunt in uw Online incasso-account aangegeven dat u gebruik wilt maken van de pre-incasso service van Online incasso. Dit is een extra vriendelijke dienst naar uw klant toe met een laatste verzoek om tot betaling over te gaan voordat de incasso-zaak werkelijk gestart wordt. In veel gevallen is dit aanleiding voor uw schuldenaar om tot betaling over te gaan.


Als u gebruik maakt van de pre-incasso service ontvangt u hiervoor een factuur van Online incasso van € 2,50 excl btw. Deze factuur boekt u als reguliere zakelijke uitgave ten laste van uw zakelijke rekening courant.

Doorloop uw Online incasso-instellingen

Als u eenmaal een account heeft aangemaakt is het aan te bevelen om uw basis-instellingen van uw Online incasso omgeving na te lopen. U kunt bijvoorbeeld binnen het Online incasso platform uw logo plaatsen om zo het schrijven dat naar uw schuldenaar gaat te personaliseren.