Over SIEL


SIEL is opgericht in het jaar 2000. Aanvankelijk betrof de dienstverlening het projectmatig begeleiden van software-ontwikkelingsprojecten voor organisaties. Vandaar dat het bedrijf sinds 2000 staat ingeschreven bij de kamer van koophandel in Leiden onder de naam SIEL Consultancy en inmiddels als SIEL B.V.


In 2005 werd de software-ontwikkeling niet langer primair uitbesteed maar zelf ter hand genomen. In datzelfde jaar kwam het online cliënt-volgsysteem DevosWeb op de markt. DevosWeb heeft thans enkele honderden gebruikers die enkele tienduizenden cliënt-dossiers bijhouden in het kader van re-integratie, casemanagement, verzuimmanagement en outplacement.


In 2008 werd het online boekhoudpakket Acumulus op de markt gebracht. Anders dan gebruikelijk was Acumulus niet gebaseerd op het traditionele boekhoudproces en waren niet de boekhouders en accountants de beoogde doelgroep, maar de ondernemers zelf. Het traditionele boekhoudproces van journaliseren met debet en credit, werd vervangen door het invoeren van inkomsten en uitgaven met menu-gestuurde invoerschermen.
Dit werd zeer verschillend ontvangen in de markt. Veel boekhouders konden maar moeilijk omgaan met de eenvoud van Acumulus maar veel ondernemers zagen voor het eerst een concrete oplossing om zelf hun boekhouding bij te houden zonder kennis van boekhouden. Acumulus heeft enkele duizenden actieve gebruikers in heel Nederland.


In 2013 is SepaDirect op de markt gebracht. Met SepaDirect kunnen online SEPA-incasso-bestanden (SEPA Direct Debit of SDD) worden gemaakt. SepaDirect is bedoeld voor organisaties die automatische incasso's uitvoeren en dit vanaf 1 februari 2014 niet meer in de bankomgeving zelf kunnen bijhouden.


De mensen achter SIEL zijn:


Karin Stijger Klantenservice
Karin is een ervaren financieel medewerkster met een focus op het voeren van een correcte en strakke administratie. Zij is bij diverse bedrijven verantwoordelijk geweest voor de volledige financiële administratie en staat klanten graag ten dienst de boekhouding op orde te krijgen en te houden.


Aris Blaauboer Developer/programmeur
Aris is een computer-engineer met brede expertise in het oplossen van hard- en softwareproblemen. Hij is verantwoordelijk voor het verbeteren van de veiligheid en structuur van de SIEL-producten alsook het oplossen van bugs en problemen.
Linkedin Aris Blaauboer


Sjaam Mahabier Eigenaar
Sjaam heeft als achtergrond organisatie-sociologie. Binnen SIEL is hij verantwoordelijk voor de zakelijke contacten met klanten, het geven van gebruikerstrainingen voor zowel DevosWeb als Acumulus en de administratieve organisatie.
Linkedin Sjaam Mahabier


Guido Passet Eigenaar
Opgeleid IT-specialist met een voorliefde voor operational development. Met een achtergrond in systeembeheer, High Performance Computing, security en software development werkt Guido aan de doorontwikkeling van de door SIEL aangeboden SaaS-oplossingen.


Bert-Jan Wiegeraad Eigenaar
Bert-Jan is webondernemer, financieel adviseur en programmeur. Daarnaast is hij columnist op het gebied van economie, ondernemen en spiritualiteit. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten.
Linkedin Bert-Jan Wiegeraad   Twitter Bert-Jan Wiegeraad