WeFact

Geïntegreerd in Acumulus

In juni 2015 heeft SIEL een gratis integratie met WeFact ingebouwd in het boekhoudpakket Acumulus. Hiermee wordt de boekhoudkundige verwerking voor de gebruikers van de software bijzonder eenvoudig.


WeFact heeft een fraai facturatiepakket ontwikkeld speciaal voor ZZP'ers en kleine ondernemers. Naast WeFact wordt ook HostFact aan de markt aangeboden als oplossing voor aanbieders van webhosting.


Slechts één keer instellen en Acumulus en WeFact doen de rest!


Configuratie en installatie

WeFact eenvoudig instellen in AcumulusDe configuratie is simpel. Binnen de omgeving van WeFact kunt een speciale sleutel aanvragen. Deze sleutel voert u in in het beheerscherm van Acumulus. Binnen het Acumulus beheerscherm hoeft u enkel aan te geven onder welke voorwaarden de facturen uit WeFact geïmporteerd moeten worden. U kunt vervolgens tot in detail aangeven onder welke voorwaarden u wilt importeren en op welke rekeningen en kostenplaatsen bepaalde betaalmethoden overgezet dienen te worden.


Het beheer-scherm is te vinden onder:
 • Acumulus » Beheer »
 • Integratie met andere software »
 • Nieuwe configuratie starten.

Vervolgens hoeft u maar eenmaal onderstaande stappen te doorlopen
 1. Log in op uw WeFact omgeving.
 2. Ga naar "Mijn instellingen".
 3. Kies in het submenu voor "API".
 4. Schakel de API in.
 5. Voeg het volgende IP-adres toe aan de whitelist van IP-adressen: 82.94.250.50
 6. Voeg het volgende IP-adres toe aan de whitelist van IP-adressen: 82.94.250.188
 7. Voeg het volgende IP-adres toe aan de whitelist van IP-adressen: 2001:888:2130:93:5137:5137:5137:50
 8. Neem de beveiligingscode/sleutel over uit het API-scherm van WeFact en zet deze over naar het configuratie-scherm in Acumulus.
 9. U regelt het Acumulus beheer-scherm in volgens uw wensen en activeert de koppeling.
Acumulus zal periodiek, doorgaans elk uur, uw facturen en bijbehorende relaties automatisch overzetten en waar nodig bijwerken.

Factuurnummers

We raden aan om de factuurnummering in uw boekhouding aan Acumulus over te laten. Het is voor (web)winkels of facturatiepakketten die automatisch orders importeren en/of verwerken in Acumulus geen enkel probleem als de ordernummering afwijkt van de factuurnummering in Acumulus. Het nummer uit uw webwinkel of facturatiepakket wordt vermeld in de factuurtoelichting van Acumulus. Dit zodat u bij een (fiscale) controle vlot de orders en facturen kunt terugvinden.

∞ Geen limieten

U kunt uit zoveel bronnen importeren in uw Acumulus administratie als u wilt. Handig als u bijvoorbeeld meerdere webwinkels, winkels of andere factuurbronnen heeft. Vanzelfsprekend zonder enige extra kosten.


Voor gebruikers met een proefaccount zal het aantal automatisch geïmporteerde facturen tijdens de proefperiode gemaximeerd worden tot ongeveer 40 stuks. Hiermee behoudt u de ruimte om naast de koppeling de rest van Acumulus ook te evalueren.