Gratis Webshop Beginnen

Slim en eenvoudig exporteren naar Acumulus

De oplossing van Gratis Webshop Beginnen maakt het wel heel aantrekkelijk om een webwinkel te gebruiken. U hoeft geen techneut te zijn om eenvoudig een webwinkel te starten en in te richten zoals u dat wilt. En als uw webwinkel groeit dan voorziet Gratis Webshop Beginnen in een prachtige en praktische online winkel met vele extra ingebouwde functies voor u en uw klanten.


Eind 2015 heeft Gratis Webshop Beginnen een gratis koppeling gemaakt met Acumulus. U hoeft slechts éénmaal uw gegevens in te voeren en de webshopsoftware zet periodiek en volautomatisch uw facturen in uw Acumulus boekhouding.

Configuratie en installatie

Geheel in lijn met de rest van de webwinkelsoftware is ook het koppelen met Acumulus reuze eenvoudig.
  • Log in op uw beheeromgeving bij Gratis Webshop Beginnen
  • Kies in het instellingen-menu voor Acumulus boekhouding
  • Vul de inloggegevens van een Acumulus-gebruiker die u wilt inzetten voor de koppeling met de boekhouding *
* = We raden sterk aan om in Acumulus een aparte gebruiker voor elke koppeling aan te maken van het type API-koppeling.


Nadat bovenstaand is uitgevoerd zal er bij uw order in uw webwinkel een mogelijkheid verschijnen om deze order naar uw Acumulus administratie over te zetten.


Omdat de koppeling is ontwikkeld door Gratis Webshop Beginnen en vanuit de beheeromgeving van de webwinkel wordt aangestuurd kan SIEL hier geen technische ondersteuning op verlenen. We verzoeken u vriendelijk om vragen en/of verzoeken bij Gratis Webshop Beginnen neer te leggen.

Factuurnummers

We raden aan om de factuurnummering in uw boekhouding aan Acumulus over te laten. Het is voor (web)winkels of facturatiepakketten die automatisch orders importeren en/of verwerken in Acumulus geen enkel probleem als de ordernummering afwijkt van de factuurnummering in Acumulus. Het nummer uit uw webwinkel of facturatiepakket wordt vermeld in de factuurtoelichting van Acumulus. Dit zodat u bij een (fiscale) controle vlot de orders en facturen kunt terugvinden.

Hebt u meerdere (web)winkels of verkoopkanalen ?

Het is boekhoudkundig niet noodzakelijk, maar het kan wel eens prettig zijn om onderscheid te hebben tussen de diverse verkoopkanalen. Bijvoorbeeld als u twee of meer winkels of websites hebt waarvan de activiteiten verschillen.


Wij raden aan om voor elke winkel in Acumulus een aparte kostenplaats te gebruiken.


Daarnaast adviseren we om, indien mogelijk, gebruik te maken van een unieke voorloopcode in het ordernummer van elke webwinkel. Bijvoorbeeld WA0001 voor de eerste order uit webwinkel A, en WB0001 voor de eerste order uit (web)winkel B.


U kunt in Acumulus bij Beheer -> Geavanceerde instellingen -> Toelichting in overzicht verzonden facturen aanvinken om nog eenvoudiger de orders terug te vinden.

∞ Geen limieten

U kunt uit zoveel bronnen importeren in uw Acumulus administratie als u wilt. Handig als u bijvoorbeeld meerdere webwinkels, winkels of andere factuurbronnen heeft. Vanzelfsprekend zonder enige extra kosten.


Voor gebruikers met een proefaccount zal het aantal automatisch geïmporteerde facturen tijdens de proefperiode gemaximeerd worden tot ongeveer 40 stuks. Hiermee behoudt u de ruimte om naast de koppeling de rest van Acumulus ook te evalueren.