Luondo Webwinkels

Facturen automatisch verwerken

De import vanuit Luondo Webwinkels werkt op basis van een export-bestand. U haalt het exportbestand op uit uw webwinkelsoftware en plaatst het in Acumulus. U kiest bij de import eenmaal welke kostenplaats, rekening en sjabloon van toepassing zijn en Acumulus verwerkt het bestand verder voor u.


Uw verkoopfacturen en relaties allemaal in een handomdraai opgenomen in uw boekhouding.


Luondo Webwinkels voorziet webwinkeliers in een omgeving waarmee zeer eenvoudig en op een uiterst slimme manier een webshop gebruikt kan worden waarin alle functies beschikbaar zijn voor een goede online presentatie.


Bestand uploaden en Acumulus doet de rest!


Bestand bij Luondo Webwinkels ophalen

 1. Log in op uw beheeromgeving bij Luondo Webwinkels.
 2. Ga in het menu naar Bestellingen en kies voor het submenu Exporteren.
 3. Vink Alle bestellingen aan.
 4. Selecteer een periode. Bijvoorbeeld een maand of kwartaal waarover u wilt exporteren.
 5. Kies als export-type voor Acumulus boekhouding.
 6. Gebruik de download-link om het CSV-bestand te downloaden.
 7. Sla het bestand op. Kies een locatie op uw computer die u eenvoudig terug kunt vinden.

 8. Hoe Luondo Webwinkels exporteren voor Acumulus - Stap 1Bestand van Luondo Webwinkels importeren in Acumulus

Uw facturen en relaties uit Luondo Webwinkels bijzetten in Acumulus gaat heel eenvoudig. Volg onderstaand stappenplan en Acumulus verwerkt na het plaatsen van het bestand alle facturen en relaties automatisch.

 • Kies in het hoofd-menu voor Overzichten .
 • Kies voor Geïmporteerde facturen uit andere pakketten.
 • Kies Nieuw bestand importeren.
 • Selecteer het bronpakket en type bestand.
 • Selecteer de kostenplaats waarop de facturen geboekt dienen te worden.
 • Selecteer de rekening waarop de facturen geboekt dienen te worden.
 • Selecteer het factuur-sjabloon dat u wilt gebruiken voor de facturen.
 • Kies de methode van factuurnummering. Wij raden aan om dit aan te sluiten op de nummering in Acumulus.
 • Kies de betaalstatus die u wilt hanteren.
 • Kies Bestand importeren.
Acumulus zal nu automatisch alle facturen verwerken. Na verwerking zal het scherm verversen. U treft bovenin de lijst een regel aan naar het logbestand van de verwerking. In bepaalde gevallen is het voor Acumulus niet mogelijk om facturen te verwerken. In het logbestand staat aangegeven welke facturen niet automatisch bijgezet heeft. U dient deze eventueel handmatig in te boeken.

Factuurnummers

We raden aan om de factuurnummering in uw boekhouding aan Acumulus over te laten. Het is voor (web)winkels of facturatiepakketten die automatisch orders importeren en/of verwerken in Acumulus geen enkel probleem als de ordernummering afwijkt van de factuurnummering in Acumulus. Het nummer uit uw webwinkel of facturatiepakket wordt vermeld in de factuurtoelichting van Acumulus. Dit zodat u bij een (fiscale) controle vlot de orders en facturen kunt terugvinden.

Hebt u meerdere (web)winkels of verkoopkanalen ?

Het is boekhoudkundig niet noodzakelijk, maar het kan wel eens prettig zijn om onderscheid te hebben tussen de diverse verkoopkanalen. Bijvoorbeeld als u twee of meer winkels of websites hebt waarvan de activiteiten verschillen.


Wij raden aan om voor elke winkel in Acumulus een aparte kostenplaats te gebruiken.


Daarnaast adviseren we om, indien mogelijk, gebruik te maken van een unieke voorloopcode in het ordernummer van elke webwinkel. Bijvoorbeeld WA0001 voor de eerste order uit webwinkel A, en WB0001 voor de eerste order uit (web)winkel B.


U kunt in Acumulus bij Beheer -> Geavanceerde instellingen -> Toelichting in overzicht verzonden facturen aanvinken om nog eenvoudiger de orders terug te vinden.

∞ Geen limieten

U kunt uit zoveel bronnen importeren in uw Acumulus administratie als u wilt. Handig als u bijvoorbeeld meerdere webwinkels, winkels of andere factuurbronnen heeft. Vanzelfsprekend zonder enige extra kosten.


Voor gebruikers met een proefaccount zal het aantal automatisch geïmporteerde facturen tijdens de proefperiode gemaximeerd worden tot ongeveer 40 stuks. Hiermee behoudt u de ruimte om naast de koppeling de rest van Acumulus ook te evalueren.