WooCommerce voor uw boekhouding

Een krachtige plugin om WooCommerce te koppelen met uw boekhouding

Niet langer handmatig of dubbel uw facturen in uw boekhouding invoeren. U installeert de gratis plugin, stelt de configuratie naar uw wensen in, en uw verkoopfacturen worden automatisch doorgeboekt.

Handig en tijdbesparend

Basic-support

Voor diverse webshops hebben we open en gratis plugin beschikbaar. Onze basic-ondersteuning hiervoor is beperkt tot het beschikbaar stellen van de plugin inclusief broncode en de beschikbare online documentatie, handleidingen in combinatie met het Acumulus forum.

Pro-support

Soms wilt u toch een direct beroep op ons doen. Er verschijnt een foutmelding, een plugin-update doet vreemd, een fiscale regel zorgt voor problemen, een bepaalde instelling lijkt onvindbaar of er gaat iets anders niet zoals gewild.


Speciaal hiervoor is Pro-support op de installatie van de koppeling beschikbaar. Voor € 119,- excl. btw per jaar krijgt u volledige ondersteuning en vlot contact met onze technici en plugin-ontwikkelaars
Activeer Pro-support voor uw webshop

Factuurnummers

We raden aan om de factuurnummering in uw boekhouding aan Acumulus over te laten. Het is voor (web)winkels of facturatiepakketten die automatisch orders importeren en/of verwerken in Acumulus geen enkel probleem als de ordernummering afwijkt van de factuurnummering in Acumulus. Het nummer uit uw webwinkel of facturatiepakket wordt vermeld in de factuurtoelichting van Acumulus. Dit zodat u bij een (fiscale) controle vlot de orders en facturen kunt terugvinden.

Hebt u meerdere (web)winkels of verkoopkanalen ?

Het is boekhoudkundig niet noodzakelijk, maar het kan wel eens prettig zijn om onderscheid te hebben tussen de diverse verkoopkanalen. Bijvoorbeeld als u twee of meer winkels of websites hebt waarvan de activiteiten verschillen.


Wij raden aan om voor elke winkel in Acumulus een aparte kostenplaats te gebruiken.


Daarnaast adviseren we om, indien mogelijk, gebruik te maken van een unieke voorloopcode in het ordernummer van elke webwinkel. Bijvoorbeeld WA0001 voor de eerste order uit webwinkel A, en WB0001 voor de eerste order uit (web)winkel B.


U kunt in Acumulus bij Beheer -> Geavanceerde instellingen -> Toelichting in overzicht verzonden facturen aanvinken om nog eenvoudiger de orders terug te vinden.

∞ Geen limieten

U kunt uit zoveel bronnen importeren in uw Acumulus administratie als u wilt. Handig als u bijvoorbeeld meerdere webwinkels, winkels of andere factuurbronnen heeft. Vanzelfsprekend zonder enige extra kosten.


Voor gebruikers met een proefaccount zal het aantal automatisch geïmporteerde facturen tijdens de proefperiode gemaximeerd worden tot ongeveer 40 stuks. Hiermee behoudt u de ruimte om naast de koppeling de rest van Acumulus ook te evalueren.

Ontwikkeling van de koppeling

GNU General Public License
  • Deze koppeling voor Acumulus is gratis en voorzien van een vrije GPL licentie.
  • De koppeling is uitvoerig getest tegen een standaard installatie van een recente, stabiele versie van de software.
  • In een installatie met aangepaste of conflicterende plugins zat de koppeling niet naar verwachting kunnen werken.
  • We doen samen met de ontwikkelaars ons best maar kunnen niets beloven.
  • Niet elke webwinkelsoftware sluit perfect aan op de vereisten van een goede boekhouding.
  • De materie is complex en we proberen zorgvuldig te werken.
  • De webshop-software administreert intern niet altijd correct om goed te kunnen exporteren.
  • Fouten en beperkingen in functionaliteit worden zoveel mogelijk bestreden.

U kunt ook zelf ontwikkeling doen. Als u bereid bent om het ontwikkelde onder dezelfde open-source licentie aan SIEL over te dragen, kan dit aan de standaard module toevoegend worden. SIEL zal een acceptatieprocedure voor de code doorlopen zodat ook hiervoor ondersteuning verleend kan worden. Zo mogelijk zal de nieuwe functionaliteit meegenomen worden naar nieuwere versies van de module.

Maatwerk

Maatwerk voor uw koppelingDe koppeling voor WooCommerce biedt voldoende flexibiliteit om, normaal gesproken, de juiste factuurgegevens te verzenden naar Acumulus. Door specifieke business-logica, een afwijkende workflow, of een andere plugin waarvan deze koppeling niet op de hoogte is kan dit verstoord raken. Als dit een gangbare situatie betreft, dan kan het aan de koppeling zelf toegevoegd worden, dit ter beoordeling van SIEL. In andere gevallen kan maatwerk nodig zijn. Om de ontwikkeling hiervan te vereenvoudigen heeft de koppeling punten waarop ingehaakt kan worden om de factuur aan te passen.


Als u WooCommerce maatwerk nodig heeft kunt u dit zelf ontwikkelen. Neem contact met ons op, zodat wij u kunnen adviseren over de beste manier van aanpak en of er toch niet iets aan de koppeling zelf gedaan kan worden. Indien u niet de technische kennis in huis hebt om dit te doen, kan Buro RaDer, de ontwikkelaar van deze plugin, u eventueel van dienst zijn.