Handleiding Acumulus

 •   Terug naar alle onderwerpen

  BTW-aangifte


  Het is toegestaan om correcties tot € 1000 te verwerken in een volgende aangifte.

  Dat mag zelfs in een volgend kalenderjaar. Om de administratie overzichtelijk te houden is die laatste mogelijkheid niet aan te bevelen. Een suppletie over het gehele jaar verdient de voorkeur. Meer over suppleties is hier te lezen:

  http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/...

  Dit Excel-document is een handig hulpmiddel om te berekenen hoe u correcties uit voorgaande periodes kunt verwerken in de nieuwste aangifte, danwel hoe u een correctie over het hele kalenderjaar kunt bepalen.Fouten in toepassing van de KOR komen dan automatisch naar voren.

  Controleer na invulling altijd of de eindbedragen inderdaad overeenstemmen met de gedane aangifte (of het eindbedrag dat Acumulus aangeeft). Zo hebt u zekerheid dat er niets over het hoofd wordt gezien.

   

  Wanneer u besluit om een correctie middels een suppletie in te dienen, stuur die altijd minimaal een dag later in dan de laatste normale aangifte. Suppleties worden door de belastingdienst namelijk handmatig verwerkt. Wanneer het op dezelfde dag ingezonden wordt, dan kan er daarmee gemakkelijk iets mis gaan.