Handleiding Acumulus

 •   Terug naar alle onderwerpen

  Beveiliging en continuïteit


  De beveiliging van Acumulus is een continu proces. Om een optimale veiligheid te bereiken, worden de volgende activiteiten uitgevoerd:

  • permanent onderhoud serversoftware, installatie van laatste (security) updates
  • versleuteling van gebruikers-wachtwoorden
  • periodieke audit door extern ICT-beveiligings-bedrijf
  • servers staan opgesteld in het beveiligde datacenter in Amsterdam (zie foto's rechts)
  • signalering van ongebruikelijke invoer
  • up to date houden van kennis inzake websecurity en technische ontwikkelingen

   

  Het beveiligde datacenter in Amsterdam voldoet aan de certificering ISAE3000.

  Dit betekent dat het datacenter aan de strenge eisen voldoet op zowel
  technisch als procedureel vlak om dit keurmerk te mogen dragen. Er is hierbij ondermeer gekeken, getoetst en gecontroleerd op het gebied van kwaliteit, veiligheid, privacy, security, HR, rapportages, redundancy, interne controles en richtlijnen. Dit waarborg dat dit onderdeel van onze dienstverlening continue van internationaal erkende hoge kwaliteit is.


  Redundante infrastructuur en verspreiding van werklast

  Alle servers hebben meerdere harde schijven waarbij uitval van een schijf niet leidt tot uitval van de gehele server. Indien de gehele server uitvalt, wordt de werklast van deze server verdeeld over de andere servers. Er is vanzelfsprekend op diverse onderdelen redundantie en loadbalancing beschikbaar.

   

  Backups

  Elke nacht wordt een complete backup gemaakt. Er worden minimaal 14 backups terug in de tijd bewaard (twee weken) tot een maximum van diverse maanden. Elke nacht wordt een backup buiten het datacenter geplaatst.

   

  Wat u zelf kunt doen

  1. Gebruik voor Acumulus een emailadres waar u direct toegang toe hebt. Inlogcodes worden alleen verstuurd naar het email-adres dat bij ons bekend is.
  2. Wijzig het nieuwe wachtwoord direct na ontvangst.
  3. Laat Acumulus niet onbeheerd achter maar log uit voordat u uw werkplek voor langere tijd verlaat.
  4. Schrijf uw wachtwoorden niet op.
  5. Geef nooit uw wachtwoord aan een extra gebruiker maar maak voor deze persoon een nieuwe gebruiker aan met een andere inlognaam en wachtwoord.
  6. Sla regelmatig de gegevens op op uw eigen computer. Lees meer hierover bij Opzeggen, gegevens bewaren

  Wij zullen geen nieuw wachtwoord sturen naar een ander email-adres dan het adres dat bij ons bekend is. Wij kunnen bij een ander email-adres onvoldoende vaststellen of de gegevens in juiste handen terecht komen.

  Houdt u daarom uw email-adres actueel bij Beheer -> Contractgegevens!

   

  Continuïteit van het bedrijf

  Het bedrijf Siel bestaat sinds het jaar 2000. Om het voortbestaan van de onderneming te beschermen, is er een aantal strategische keuzes gemaakt:

  Zo min mogelijk langlopende verplichtingen

  Dit betekent dat Siel geen langdurig huurcontract en bijvoorbeeld geen leningen heeft. De onderneming is te allen tijde in staat met een veel lagere omzet voort te blijven bestaan. Bedrijven komen voornamelijk in de problemen wanneer de kosten niet snel genoeg kunnen worden aangepast aan lagere inkomsten. Hierin heeft Siel echter maximale flexibiliteit.

  Conservatief innovatief

  Nieuwe technieken vinden veelal traag hun weg in de producten van Siel. Nieuwe technieken worden pas toegepast wanneer deze begrepen worden en hun nut bewezen is.